Nederlands Engels

Screening Rotterdam:

Format

De film zal in Nederland op verschillende locaties worden vertoond. De premiere in Rotterdam (31-1 Maas Silo) en aansluitend op spectaculaire wijze een projectie op relevante (haven) locaties. De projecties gaan verder dan een vertoning. Hieromheen zal een programma aan de gasten worden voorgeschoteld waarbij op professionele wijze door een moderator de dialoog wordt aangegaan. Relevante stakeholders zullen tijdens een debat met elkaar werken aan de oplossingen. Sea Blind.org zal een forum openen waar iedereen ideeën en suggesties kan plaatsen en uiteindelijk zijn eigen community event kan plannen rond het thema scheepvaart. 

 

Première

De première staat gepland op 31 Januari 2016 in de Maas Silo in Rotterdam voor ongeveer 500 mensen. Deze locatie ligt aan de Maashaven waar de metrolijn pal langs rijdt. Het ruwe en ruige karakter van deze locatie aan het water geeft het thema een extra dimensie. Voorafgaand aan de première worden varende container schepen  geprojecteerd op de buitenmuren van de Silo. Hiermee wordt de burger al in een vroeg stadium betrokken en wordt nieuwsgierigheid opgewekt. Op de projectie zal onze website vermeld staan en de partners die de film en de premiere mogelijk hebben gemaakt.

De voorstelling begint om 17:00 waarbij de moderator een quiz over de scheepvaart zal inleiden. Via onze Smart Phone krijgt de zaal een reeks vragen voorgelegd die onthullende feiten uit de scheepvaart aan het licht zullen brengen, onderwerpen die ook in de film terugkomen. Het doel is om de zaal al voor de filmvertoning  dichter bij het onderwerp te kunnen betrekken en ze feitelijke kennis te geven over de scheepvaart.

 

Na de voorstelling volgt er een debat met game changers die de vergroening van de scheepvaart zelf al in werking hebben gezet.

 

Voor de première worden hoofdzakelijk relaties, sponsoren, media, prominenten uit politiek en zakenleven uitgenodigd.